Info Studio

Studio ruimzien
Mijn naam is Bente Schonkeren. Met mijn ontwerpbureau ontwikkel ik methodes waarin de beleving van mensen centraal staat. Afhankelijk van de vraagstelling kan dit ontwerp een interieur, een product of juist een activiteit zijn.
De naam ‘studio ruimzien’ betekent waarneming van ruimtes vanuit een breder perspectief; het omvat zowel de letterlijke woonomgeving als de persoonlijke ruimte van mensen.

Focus
In het werk dat ik doe gaat mijn hart uit naar zorggerelateerde projecten; ik houd ervan om middels vormgeving het welzijn van mensen met een beperking te verhogen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een zorgvraag of een beperking heel gevoelig zijn voor de omgeving waarin ze zich bevinden. Vooral bij mensen met een beperking werkt het verwerken van prikkels op een andere wijze.
Dit betekent ook dat wanneer de omgeving aangepast wordt vanuit een specifieke vraag of probleemstelling er een situatie ontstaat waarin blijkt dat mensen beter functioneren. Zo kunnen mensen niet alleen veiliger verkeren en bewegen, maar zich vooral ook meer ‘thuis’ voelen in hun directe omgeving.

Ontwerp voor zorg en welzijn
Ik wil met al mijn ontwerpen blijven benadrukken hoe belangrijk  warme zorg en een vriendelijke  stimulatie van vermogens voor mensen met een beperking zijn. Op dit moment druk ik dat uit in interieurprojecten en in productcollecties.
Maar er kan nog veel meer ontwikkeld worden; van grootse voeloppervlaktes tot kleine handigheden, van visuele tot auditieve stimulatie, van activiteiten voor groepen mensen of op een enkel individu afgestemd. De samenwerking met zorgprofessionals en cliënten in deze ontwikkelingen vind ik enorm verrijkend.

Op een rij:
– Conceptontwikkeling en ontwerp i.s.m. architect en zorgteam: het ontwikkelen van een gebruikersvriendelijk gebouw
– Kleur en materiaaladvies: totaalprogramma voor het oppervlak van het interieur (vloer, wand, plafond), afgestemd op de visuele capaciteiten van de doelgroep
– Interieradvies: inrichting en meubilair, naadloos aansluitend bij de doelgroep
– Productontwikkeling voor mensen met een beperking
– Voorlichting over dementie en waarneming

– Productontwikkeling voor mensen met een beperking